Vänligen välj företag eller privatperson

 
Headland Turfcomplex Expandera

Headland Turfcomplex

3102

A

Biostimulant
Förpackning: 10 liters plastdunk
Appl. / 20-40 liter / Ha
Munstycke Tk-SS 15

Turfcomplex är designad för att ge plantan maximal rotmassa, reducerad stress, ökad slitage- och sjukdomstålighet.

Mer

Biostimulant
Förpackning: 10 liters plastdunk
Appl. / 20-40 liter / Ha
Munstycke Tk-SS 15

Turfcomplex är designad för att ge plantan maximal rotmassa, reducerad stress, ökad slitage- och sjukdomstålighet. Turfcomplex utnyttjar den sammanverkande effekten från sjögräs kombinerat med humussyra allt för att nå de två målen som är ökad rotmassa och reducerad plantstress. Reducerad plantstress nås genom att stimulera antioxidantproduktionen i plantan för att den i sin tur skall bryta ner formationer av fria radikaler. Detta är en process som gör att plantans stresstolerans ökar. Innehåller ett koncentrat av extrakt från bruna alger. Dessa är torkade och renade i en ultralåg temperaturprocess som koncentrerar växtstimulansen, enzymer och aminosyror utan att skada deras effektivitet. Turfcomplex innehåller också en hög grad av humus- och fulvossyror för att gynna rotväxten. Vid 40 l/ha ger Turfcomplex den optimala mängden av humussyror (1,75kg/ha). För att maximera rotstyrkan innehåller Turfcomplex en förhöjd mängd chelaterad mangan, även här ger 40 l/ha den optimala mängden mangan. Hög mängd av mangan är också bra vid höga pH-värden. Turfcomplex säkerställer även mängden av chelaterat järn och mikronäring.

Hur man använder det
Turfcomplex används både som blad- och rotgödsel. Rotgödsel på våren och hösten (vid luftningen) för att stimulera rotutvecklingen eller som bladgödsel under sommaren.

Den är mixbar med en stor mängd av flytande produkter, man bör dock alltid mixa en mindre mängd i en spann för att säkerställa att det inte blir någon fällning. Blanda alltid i Turfcomplex i spraylösningen innan du lägger till andra produkter för att undvika att fällning skall uppstå.

Ingredienser
• Sjögräsextrakt
• Aktiva Humus och Fulvos-syror
• Magnesium
• Chelaterat järn
• Chelaterat mangan
• Andra chelaterade mikronäringsämnen
Accept Site use cookies