Vänligen välj företag eller privatperson

 

Ge gräsmattan en bra startSvartvittjordelit.jpg

När våren kommer ska man inte vara för snabb ut på gräsmattan. Gräsmattan mår bra av att torka upp och gräset behöver ha fått en grön färg och börjat växa innan man börjar städa den.
Så snart man ser att den börjat växa kan man räfsa bort dött material och sådant som snön dolt. Räfsar man för tidigt finns det risk för att man drar upp eller skadar friska rötter. Använd en räfsa med runda toppar och ta inte i för hårt.

Ett bra alternativ till räfsan är vertikalskäraren. Bäst är vänta med att vertikalskära tills gräset kommit igång ordentligt (när man klippt någon gång), men man ska inte vänta för länge då hinner marken bli torr och hård. Fördelarna med en vertikalskära är att den tar upp dött material som ligger i ytan och delar gräs rötterna vilket släpper ner luft till rötterna. Genom att vertikalskära ökar man gräset motståndskraft mot mossa och ogräs.
Bra att tänka på är att inte låta vertikalskäraren gå för djupt utan bara arbeta i ytskiktet. Efter man har vertikalskurit och städat upp kan man behöva hjälpså.

Glöm inte att kratta bort alla löv på hösten. Klibbiga löv på gräsmattan under vintern grundar för svampangrepp.

 


Accept Site use cookies